Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Έκθεση φωτογραφίας "ΥΠΕΡπαραγωγής".


Εγκαίνια «ΥΠΕΡπαραγωγή» μας επιφύλασσε η μουσικοχορευτική ομάδα ZouBurlesQue στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, χθες Δευτέρα 8 Απριλίου 2013.

Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας του λαρισαίου Θοδωρή Αλμπάνη, με πορτρέτα από τους συντελεστές (της σκηνής και των παρασκηνίων) του νέου μιούζικαλ «ΥΠΕΡπαραγωγής», που ετοιμάζεται να ανέβει στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης στις 21 έως 28 Απριλίου 2013.


Σαράντα συντελεστές, μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, χορογράφος, μαέστρος και σκηνοθέτης βρέθηκαν μπροστά από το φακό του Θοδωρή Αλμπάνη, και με σύγχρονη φωτογραφική ματιά απεικονίζεται η δημιουργικότητα των συντελεστών, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται το αποτέλεσμα όλης αυτής της προετοιμασίας στα πρόσωπα των ηθοποιών. Η φωτογράφηση συμβαδίζει με την πλοκή του μιούζικαλ, παρουσιάζοντας με χιουμοριστικό τρόπο, τις αντιφατικές ζωές των performers μπροστά και πίσω από τα φώτα του θεάματος.

Την ιδιαίτερη σκηνογραφική επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν η Στεφανία Ντόβα, η Χαρά Γραβάνη, ο Δημήτρης Λαπούσης και ο Θάνος Γκουρομπίνος.

Λίγα λόγια για το φωτογράφο:
Ο Θοδωρής Αλμπάνης γεννήθηκε στην Λάρισα τον Γενάρη του 1982. Αν και αποφοίτησε τμήμα Computer Science στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μεγάλη του αγάπη για την φωτογραφία τον οδήγησε σε σπουδές φωτογραφίας σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Φωτογράφος και κινηματογραφιστής με έδρα το Λονδίνο, έχοντας μεγάλο πάθος για το πορτρέτο, τη φωτογραφία μόδας και τα μουσικά βίντεο, χρησιμοποιεί τη δουλειά του για να αποτυπώσει το χρόνο, τα συναισθήματα, τη ζωή.

Τα θέματά του είναι ως επί το πλείστον πρόσωπα, ιστορίες και εκφράσεις. Χαρακτηρίζει τη φωτογραφία "παιδότοπο", πειραματίζεται και τη χρησιμοποιεί ως κύριο μέσο για να ταξιδεύει ανάμεσα στα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ως πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός, ο Θοδωρής Αλμπάνης, πρωταγωνιστεί στην ταινία "Ο Χειμώνας" του Κ. Κουτσολιώτα & της E. Schuch.

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κα Χρύσα Βουλγαράκη.

Συντελεστές “ΥΠΕΡπαραγωγής”:
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΡΗΣ,
Διεύθυνση Ορχήστρας και μουσική διδασκαλία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ,
Χορογραφία / Κινησιολογική επιμέλεια: ΦΑΙΗ Β. ΣΟΥΚΟΥ,
Επιμέλεια Ενδυματολογίας & Μακιγιάζ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗ,
Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΨΥΡΡΑ,
Σκηνογραφία: ΧΑΡΑ ΓΡΑΒΑΝΗ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΔΟΒΑ, ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΡΗΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΩΝΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΚΟΣ,
Ήχος, Φωτισμός: ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ,
Κείμενο: NΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΝΑΝΤΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ,
Φωτογραφία: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ,
Graphic Design: ΦΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ,
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
Βοηθός Ενδυματολόγου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΛΗΣ,
Υποστήριξη Παραγωγής: ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΣΤΑ, ΕΥΑ Β. ΣΟΥΚΟΥ,
Promotion: ΘΑΝΟΣ ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΠΟΥΣΗΣ,
Παραγωγή: ΦΑΙΗ Β. ΣΟΥΚΟΥ.

Συμμετέχουν οι:
Μπάκας Παναγιώτης, Μακρίδου Ανδρομάχη, Μωραΐτη Ζωή, Τσατσανάκος Δημήτρης, Τσέτσιλας Αστέριος, Σαμαντζής Θέμης, Γκατζά Έλενα, Νούτσου Λίνα, Φωτιάδης Απόστολος, Λαπούσης Δημήτρης, Γκίτσης Βύρων, Σαϊνίδου Σταυρούλα, Κανέλλη Άννα, Στεφανία Ματθαίου, Μπαγεώργος Ηλίας, Κυρτσόπουλος Μιχάλης, Λυτροκάπη Νίκη, Πατσιαμάνη Κάτια, Ζουμπουνέλλη Ματίνα, Γκόβαρη Σταυρούλα, Δραχμάνη Ευτυχία, Ζακάρ Στελίνα, Χριστοδούλου Δημήτρης, Θεοδώρου Αφροδίτη, Φρίγγας Κωνσταντίνος, Κατσαβάκης Δημήτρης, Ταμβακάς Κώστας, Πάλλας Στέφανος, Λουκάς Αυγερινός, Μαντέλας Μιχάλης, Σούκος Βασίλης, Σαρακατσιάνος Ντίνος, Ζωϊτος Κώστας, Παυλακούδης Πάνος, Γκουντής Κώστας, Παζάρα Μαργαρίτα.

Η έκθεση «Υπερπαραγωγής» θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενώ στις 15 του μηνός θα μεταφερθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00 έως 13:00 & 18:00 έως 21:00 & Σάββατο πρωί 10:00 έως 13:00.

Είσοδος Ελεύθερη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου